Снимка БулфотоБългария се готви за нови масови социални протести през следващите няколко

...
Снимка БулфотоБългария се готви за нови масови социални протести през следващите няколко
Коментари Харесай

България се готви за нови масови социални протести

Снимка Булфото

България се готви за нови масови обществени протести през идващите няколко дни. Недоволството, тръгнало от високите цени на горивата, към този момент е ориентирано към ниския стандарт на живот, неприятното качество на опазването на здравето, корупцията, неналичието на отчетност от страна на политиците и така нататък

В Лом пътната обсада стартира още в събота заран. Затворено бе главно кръгово кръстовище, автошествие по-късно спря трафика на изходите на северния град. " Протестите няма да пресечен до момента в който всички цени не паднат до това равнище, което хората могат да си разрешат ", сподели пред bTV уредникът на митинга Венцислав Йосифов.

Утре може да бъде блокиран проходът " Петрохан ".

В София продължава протестният маратон пред Народното събрание под надпис " Окупация с искане за оставка на държавното управление ". Акцията е проведена в обществените мрежи и е оповестена като неодобрение на българи в страната и чужбина. 

Отново в София в неделя от 15 ч. ще има " Народен общ брой ". Ние сме обяснили още през 2013 година какво желаеме – прекъсване на политическия геноцид над популацията, съобщи пред bTV един от координаторите на събитието – Георги Георгиев от Граждански конгрес " Промяна ". Той уточни, че водачите на настоящето неодобрение са били по улиците и по време на февруарските митинги от преди 5 година, които за първи път смъкнаха от власт Бойко Борисов.

И той, и различен от уредниците – Методи Бъчваров, бяха безапелационни, че зад тях не стои партия. На сбора ще бъдат определени водачи, а президентът ще бъде поканен " да каже дали той застава до народа ". Оставката на Валери Симеонов е следващата замазка на Стената на рева в България, това е метод за усмиряване на митингите, акцентира Бъчваров.

" Не се ли смени цялата тази политическа паплач, която ни ръководи, няма по какъв начин да има разцвет ", безапелационен беше и Георгиев.

Двамата обявиха, че не са анархисти, не желаят вълнения и задачите им с другите стачкуващи в страната са общи.

Не такова усещане обаче сътвориха думите на уредника на благоевградския митинг Александър Стамболийски. Той акцентира, че се разграничава от плануваното за неделя и готви огромно спокойно събитие в понеделник.

" Цените на горивата са катализатор на цялостното обществено състояние в България (…) Не единствено горивата са фактор, виждаме все по-големи парадокси през последните две седмици ", съобщи Стамболийски и се разгласи за мажоритарни избори.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР